Uw beleidnota's aanleggen en bijhouden met Co-dex.eu
915
post-template-default,single,single-post,postid-915,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Uw beleidnota’s aanleggen en bijhouden met Co-dex.eu

Het beleid van uw organisatie beheren met Co-dex.eu

Uw beleidnota’s aanleggen en bijhouden met Co-dex.eu

Het beleid is de strategie die verduidelijkt hoe het risico van incidenten en de oorzaken van incidenten ingeschat en behandeld worden.

Er zijn hier vier (+ één optionele) essentiële zaken om op een efficiënte manier aan de vereisten van GDPR en e-Privacy te voldoen. Elk van deze beleidsnota’s kunt u genereren met behulp van een template en bijhouden en verspreiden dankzij Co-dex.eu.

  • Risico-beleid: Dit bepaalt hoe uw organisatie omgaat met risico’s. Hoe worden deze ingeschaald (laag, gemiddeld, hoog) en hoe gaat u deze aanpakken.
  • Privacy-beleid: Dit bepaalt voor uw organisatie hoe u privacy bvb. persoonsgegevens en de verwerking ervan gaat inschatten. Hoe dit bijdraagt tot het risico-profiel (risico-beleid) van uw bedrijf en van anderen (bv. betrokkene).
  • Data-classificatie beleid: het is essentieel om uw informatie goed te identificeren. Dit zal u in staat stellen om de juiste maatregelen te nemen volgens het juiste risico. De hoge risico verwerkingen zullen betere bescherming nodig hebben dan de lagere. Dit leidt zo rechtstreeks tot optimalisatie van de ingezette middelen om het risico te beperken.
  • Communicatie beleid: hoe gaan uw organisatie en uw medewerkers om met het gebruik en verspreiden van informatie. Dit zijn enkele pragmatische richtlijnen om het heel begrijpbaar te maken aan mensen die met de persoonsgegevens omgaan maar die logischer wijs niet security specialisten zijn.
  • Beheer en gebruik materiaal (o.a. E-mail) beleid: er is eveneens een optioneel e-mail beleid dat bedoeld is om gebruikers te informeren waarvoor deze e-mail adressen van het bedrijf bedoeld zijn. Het is ook een goede manier waar het bedrijf de gebruikers kan informeren over de gevaren van foutief e-mail gebruik.

Vragen?

Indien u vragen hebt omtrent het aanmaken van uw beleidsnota’s met behulp van Co-dex.eu, u kunt steeds contact op nemen via het contact formulier.