Registreer al uw incidenten in Co-dex.eu
920
post-template-default,single,single-post,postid-920,single-format-standard,vcwb,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

Registreer al uw incidenten in Co-dex.eu

Uw incidentenregister aanleggen in Co-dex.eu is simpel en snel!

Registreer al uw incidenten in Co-dex.eu

Een incident is een ongewenst (accidentieel of moedwillig) niet werken van bepaalde maatregelen die al dan niet tot een risico voor uw organisatie en/of de betrokkene kan leiden of geleid heeft.

Een inbreuk is een incident dat een impact kan hebben op de betrokkene. Dit dient aan de Gegevens Beschermings Autoriteit gemeld te worden met een zogenoemde inbreukmelding of break notification.

Een inbreukmelding aan de betrokkene is ook van toepassing als er een hoog risico mogelijk is voor de betrokkene door het incident.

Incidentenregister

Door elk van uw incidenten te registeren binnen Co-Dex.eu houdt uw automatisch een register bij. Dit geheel van incidenten heet het incidentregister. Dit is een wettelijke verplichting.

Inbreukmelding

Co-Dex.eu helpt u bij het evalueren van de ernst van een incident. Dit volgens het vooropgestelde risico-beleid, de scope van de informatie, context van de inbreuk en eventuele gevolgen.

Door elk incident binnen Co-dex.eu te doorlopen en verder aan te vullen zal Co-dex.eu u duiden voor welke incidenten een Inbreukmelding zal moeten plaatsvinden.

Inbreukmelding Betrokkene

Indien er een hoog risico is voor de betrokkene kan u vanuit de inbreukmelding een “inbreukmelding betrokkene” laten aanmaken. Dit is een standaard document dat geschaald wordt naar de inbreukinformatie. Dit document wordt automatisch gegenereerd en kan u dan onmiddellijk uitsturen naar uw betrokkene.

TIP: zorg dat u een e-mail adres of postadres hebt om zo op grote schaal uw betrokkenen te kunnen informeren. Per telefoon is eveneens mogelijk maar dit is operationeel niet éénvoudig en zeker niet efficiënt. Indien het om één of een paar betrokkenen gaat is de telefoon de aangewezen manier.

Vragen?

Indien u vragen hebt omtrent het aanmaken van uw beleidsnota’s met behulp van Co-dex.eu, u kunt steeds contact op nemen via het contact formulier.